سفارش تبلیغ
صبا ویژن
  جغرافیا
[ و به کسى که در محضر او أستغفر اللّه گفت ، فرمود : ] مادر بر تو بباید گریست مى‏دانى استغفار چیست ؟ استغفار درجت بلند رتبگان است و شش معنى براى آن است : نخست پشیمانى بر آنچه گذشت ، و دوم عزم بر ترک بازگشت ، و سوم آن که حقوق مردم را به آنان بپردازى چنانکه خدا را پاک دیدار کنى و خود را از گناه تهى سازى ، و چهارم اینکه حقّ هر واجبى را که ضایع ساخته‏اى ادا سازى و پنجم اینکه گوشتى را که از حرام روییده است ، با اندوهها آب کنى چندانکه پوست به استخوان چسبد و میان آن دو گوشتى تازه روید ، و ششم آن که درد طاعت را به تن بچشانى ، چنانکه شیرینى معصیت را بدان چشاندى آنگاه أستغفر اللّه گفتن توانى . [نهج البلاغه]
وضعیت من در یاهو
یــــاهـو
کل بازدیدهای وبلاگ
119415
بازدیدهای امروز وبلاگ
3
بازدیدهای دیروز وبلاگ
5
منوی اصلی

[خـانه]

[  RSS  ]

[شناسنامه]

[پست الکترونیــک]

[ورود به بخش مدیریت]

درباره خودم
جغرافیا
صباح ملک حسینی
کارشناسی ارشد جغرافیا هستم
لوگوی وبلاگ
جغرافیا
بایگانی
بهار 1386
تابستان 1385
بهار 1385
زمستان 1384
اوقات شرعی
اشتراک در خبرنامه
 
پارسی بلاگ
www.parsiblog.com

نویسنده مطالب زیر:   صباح ملک حسینی  

عنوان متن خانه حسن پور در اراک سه شنبه 86 فروردین 14  ساعت 9:23 عصر

 این بنا در اولین گذر سمت چپ بعد از چهار سوق بازار اراک ، در مقابل گذر مدرسه سپهداری قرار دارد . در ساخت این بنا دو دوره جداگانه دیده می شود : ضلع جنوبی آن متعلق به دوره قاجار و ضلع شمالی آن مربوط به سال های 1332 هجری قمری است . بنا در دو طبقه شکل گرفته است .

طبقه همکف شامل اتاق های زمستان نشین ، آشپزخانه ، انبارهای آذوقه و ورودی اصلی بنا است و طبقه اول شامل اتاق های شاه نشین و تابستان نشین است . سازه اصلی بنا از خشت تشکیل شده و پی ها را به وسیله سنگ های بزرگ و دوغاب گل آهک ساخته اند . نما سازی بنا با استفاده از آجر ، کاشی ،گچ و قیر است . این بنا همچون بناهای اولیه مسکونی شهر سلطان آباد درون گرا با حیاطی مرکزی است و در سه طبقه جهت شرق ، شمال و جنوب دارای ساختمان هایی است که به سمت حیاط گشوده می شوند. این بنا به عنوان مسکونی مورد استفاده قرار داشت .

پل دوآب

پل دو آب در منطقه سوق الجیشی ((دوآب)) بنا شده و رابط مکان های باستانی بین دشت کزاز در جنوب ، دره شرا در شمال ، منطقه لرستان در غرب و هم چنین ناحیه اراک در شرق است .

در مجموع طول پل 130 متر و عرض آن بین 5/5 تا 7/5 متر نوسان دارد و بلندترین نقطه پل از کف رودخانه 5/7 متر ارتفاع دارد .

این پل دارای هشت چشمه بزرگ و کوچک با طاق های تیزه دار است . هر پایه از جلو دارای موج شکن تیز و از پشت دارای پشتیان است . مصالح ساختمانی به کار رفته در پل عبارتنداز : سنگ ، آجر و گل آهک . بنای پل از پایین به بالا به ارتفاع حدود 2/1 متر سنگ کاری شده و فاقد عناصر تزیینی است . امروزه از این پل جهت عبور احشام و عبور و مرور مردم استفاده می شود.

منبع:کاظمی دهقی ، قاسم ، رحم دل ،محمد ، سیمای میراث فرهنگی استان مرکزی ،چاپ انتشارات میراث فرهنگی کشور 1383


  نظرات شما  ( )


لیست کل یادداشت های این وبلاگ

مقالاتی در باره ی اراک و استان مرکزی
مدارس قدیم اراک (سلطان آباد)
شهید علی هاشمی سنجانی
5- دکتر تقی ملکی
4- دکتر عزالدین ابطحی
3- دکتر ابراهیم مرادیان
3-دکتر سید محمد شهرجردی
2- دکتر عزالدین ابطحی
آشنایی با پزشکان شهر اراک
چشمه آب معدنی اراک
اراک
خانه حسن پور در اراک
[عناوین آرشیوشده]


 

Powered by : پارسی بلاگ
Template Designed By : MehDJ